Waarom droogbloemen weer helemaal hip zijn!

Waarom droogbloemen weer helemaal hip zijn!

Ken jij dat ook, je hebt net de mooiste bos bloemen uit de winkel op tafel staan. Na een paar dagen is het water op en verdrogen ze. Geef ze één week en ze kunnen de bak in. Het is verschrikkelijk! Ik heb dit altijd. En dan ook echt altijd! 


Met de nieuwste rage is dat probleem verleden tijd. Droogbloemen! Jaja. Die zijn er voor iedereen. Zelfs als jij al je planten dood krijgt, blijven deze nog mooi staan. 


De voordelen van droogbloemen

Één van de grootste voordelen van droogbloemen is dat ze geen water nodig hebben. Ze zijn namelijk, zoals de naam al aangeeft, gedroogd. Dit voordeel is enorm groot, omdat droogbloemen hierdoor ook heel lang meekunnen. Als de bloemen op een geschikte plek staan, Het liefst in de schaduw en niet vochtig (Dus liever niet in de badkamer) Kunnen ze wel 10 jaar en langer mee. En dat is (Vind ik) FANTASTISCH!!
Ook is het top dat droogbloemen het hele jaar verkrijgbaar zijn. Ze bloeien in de zomer waarna ze gedroogd en opgeslagen worden. Helemaal super als je dus in de winter graag je huis, kantoor of iets anders op wilt vrolijke met droogbloemen. 


Droogbloemen in huis en op kantoor 

Droogbloemen zijn ideale opfleurders voor in huis of op kantoor. Ook voor een feestlocatie zijn ze super en in restaurants. Je hebt er namelijk helemaal geen omkijken naar. Nooit meer te veel of te weinig water, en altijd een mooie decoratie in huis. Droogbloemen staan super op de eetkamertafel in een mooi kast of op een ander dressoir. Maar ook een grote vaas op de vloer kan een heel gaaf effect geven. Zet hier grote droogbloemen in en je hebt een fantastische eyecatcher.  


In restaurants zijn droogbloemen ook heel gaaf op de tafeltjes. Een klein boeketje in een mini vaasje of wat droogbloemen in schilderij aan de muur. Het restaurant wordt in een mum van tijd opgefleurd, en het grootste voordeel. Niemand hoeft er naar om te kijken. Hoogstens zo nu en dan misschien een beetje de stof eraf te blazen.


Wat kun je allemaal nog meer doen met droogbloemen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden die je kunt doen met droogbloemen. Je kunt kant en klare boeketten kopen of lijstjes voor aan de muur. Maar je kunt ook zelf bundeltjes droogbloemen kopen en deze dan zelf verwerken in een boeket of tussen een fotolijstje. Maar je kunt ook kleine stolpen vullen met droogbloemen voor een gaaf resultaat. Deze zijn overigens ook gewoon kant en klaar te verkrijgen. 


Ben jij nieuwsgierig geworden naar droogbloemen, neem dan een kijkje op www.myplants.nl hier kun je allerlei verschillende droogbloemen vinden voor in huis, kantoor of zaak.