Wat is het verschil tussen hanggeraniums en staande geraniums

Wat is het verschil tussen hanggeraniums en staande geraniums

Eigenschappen hang geraniums

Hang geraniums zoals de naam al aangeeft zijn echte hang planten. Ideaal voor in een hanging basket, hoge pot of hangend aan het balkon. 

Het zijn sterke planen die de hele zomer bloeien. Ze groeien goed door in zomerse tijden, maar ook in koudere perioden en kunnen tot wel 2 meten breed/lang worden. Let wel op, ze kunnen absoluut niet tegen vorst. Haal ze dan naar binnen. 

Door hun groei vermogen zijn ze zeer geschikt om met meerdere kleuren te combineren. Ze groeien dan door elkaar heen en dat geeft een leuk effect. 

De hangers maken meer knoppen aan, waardoor ze over de gehele plant bloemen vormen. Hierdoor kunnen ze een beetje rommelig overkomen, als een oerwoud dat door blijft groeien. Maar geeft ook een gezellig effect. 

Wij hebben de hangers in enkel en dubbelbloemige. De enkel bloemige ook wel oostenrijkse geranium genoemt, geeft mooie enkele bloemetjes over de hele plant. de dubbelbloemige geven bollen bloemen over de plant. 

Staande geraniums

Deze geraniums groeien staand en worden 30 tot 40 cm hoog. Hierdoor staan de planten heel mooi in de vollegrond, of een mooie bloembak. De planten groeien maximaal tot een breedte van 20 tot 30 cm. En doen het erg goed bij zomers weer. Het is dan ook een echte zomer bloeier, waar je van mei tot september zeker plezier van hebt. De staander kan minder goed tegen koudere temperaturen en zeker niet tegen vorst. Haal de planten dan naar binnen als dat mogelijk is. 

Waar je de hangers tussen elkaar door groeien. Groeien de staanders echt op zichzelf. Het mooiste effect met deze geraniums krijg je als je een aantal planten van dezelfde kleur bij elkaar zet. Combineren is uiteraard ook mogelijk. 

De staande geraniums geven dikke knoppen, waar grote bloemen uitkomen die rond aflopen en boven de plant staan. 

De planten zijn erg makkelijk in onderhoud en doen het erg goed in de volle zon. De geranium kan ook op een plekje met meer schaduw, Hier zal hij wel minder knoppen aanmaken. Maar zeker genoeg kleur geven.